x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

לימודי הנדסה - לקראת תואר שני כמהנדס

תאריך: 08/06/2010 12:30   מחבר: מערכת האתר

אם אתה בעל תואר ראשון בהנדסה ואתה מעוניין להרחיב את השכלתך, לשפר את מעמדך בעולם התעשייה, המסחר והפיתוח, יתכן ותואר שני בהנדסה מתאים לך.

קיימים כיום מספר רב של מסלולי לימוד לתואר שני בהנדסה וכמעט כל התמחות הנדסית בתואר ראשון מאפשרת את המשך הלימודים גם לתואר שני ושלישי.

בין תוכניות הלימוד לתואר שני, מוצעים לימודי הנדסת חשמל, לימודי הנדסה גרעינית, לימודי הנדסת אלקטרוניקה, לימודי הנדסת מכונות, לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה, לימודי הנדסת מערכות מידע, לימודי הנדסה אזרחית, לימודי הנדסת פלסטיקה ועוד רבים וטובים אחרים. 

מסלולים אלו מוצעים על ידי כל האוניברסיטאות המוכרות ובשנים האחרונות גם המכללות הרבות להנדסה הפרוסות בארץ מציעות מסלול לתואר שני, כאשר המסלול המרכזי שקיים לתואר שני הוא לימודי הנדסת תעשייה וניהול.  

מסלול הלימודים וההכשרה

עם הכניסה למסלול הלימודים לתואר שני, על הסטודנט לבחור בין שני מסלולים:

הבחירה במסלול המועדף היא בהתאם לתוכניות העתידיות של הסטודנט, כאשר השיקולים כוללים לרוב השתלבות בתעשייה בתפקידים בכירים, פיתוח ומחקר והשתלבות באקדמיה.

ברוב התחומים אורכו של התואר הוא שנתיים, אך ישנם מסלולים בהם משך הלימודים נמשך כשלוש שנים (הנדסת מכונות, לדוגמה). משך הלימודים תלוי גם במוסד הלימודים הנבחר.

מלבד התמקצעות נוספת בפרקטיקה של התחום הנבחר, יקבל הסטודנט במהלך התואר גם כלים וידע להתמודדות רחבה ועמוקה יותר, הן בתחום ההנדסי והן בתחומים משיקים ואחרים.

למי מתאים הלימודים ואיפה ללמוד?

תואר מתקדם בהנדסה מתאים בעיקר לבוגרי לימודי הנדסה או מדעים מדויקים, המבקשים להוביל ולקדם את התחום בו התמחו, בעולם התעשייה, במחקר ופיתוח אקדמי ומסחרי.

עקב התמורות שמתחוללות בשוק התעסוקה בשנים האחרונות, אנשים רבים יותר מבעבר מסיימים תואר ראשון וכך תואר שני מהווה יתרון ממשי גם עבור אלו המעוניינים להתקדם ולהתפתח באופן אישי ובכך לשדרג את שכרם ורמת חייהם. מקומות עבודה רבים כיום דורשים את התואר כתנאי להמשך ההתקדמות.

הבחירה במוסד הלימודים צריכה להתאים למטרתו של הסטודנט. אם מעוניין הסטודנט בתואר השני למטרת קידום בעבודה או בעולם התעשייה - יתכן והמכללות הן אופציה מתאימה יותר, שכן תנאי הקבלה ושעות הלימוד נוחים יותר.

למרות זאת, אם מטרת הסטודנט היא השתלבות בעולם המחקר והפיתוח - מומלץ להגיע למוסדות הלימוד משקיעים כסף ומשאבים במעבדות פיתוח ומחקר כשבדרך כלל ניתן לאתרם בנקל שכן הן מתגאות בפיתוחים והחידושים פרי עמלם.  

תנאי הקבלה לתואר שני בהנדסה

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני משתנים במקצת בין מוסד לימודים למשנהו, וכאמור, על המעוניינים להחזיק בתואר ראשון בהנדסה או מדעיים מדויקים.

בחלק מן המקומות, ורק בחלק מן התחומים, קיימת אפשרות לבעלי תואר אקדמי אחר להשלים מספר קורסים כתחליף לתואר בהנדסה. כמו כן, חלק ממוסדות הלימוד דורשים תנאים נוספים, כגון ניסיון עבודה של מספר שנים, ראיון אישי ואישור הועדה לעניין זה. תנאים אלו משתנים בהתאם למוסד הלימודים והתחום המבוקש.  

אפשרויות תעסוקה לאחר סיום תואר שני

עם סיום הלימודים, בוגרי תואר שני בהנדסה יחזיקו ברשותם את הכלים והידע להגיע לקדמת הבמה הטכנולוגית וההנדסית. בהתאם לכך, הם יהפכו מבוקשים לתפקידים רבים ובין היתר לתפקידי ניהול בכירים בחברות התעשייה הנחשבות או ניהול פרויקטים ומעבדות מחקר גדולות.

הבוגרים ישתלבו בחוד החנית של מקום עבודתם, והם יתבקשו להצעיד את מקום עבודתם לעתיד טוב יותר בתחום  הבניין, ההיי טק, או בכול תחום אחר בו הוכשרו.

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
לימודי הנדסת תוכנה - מה הם כוללים? - לימודי הנדסת תוכנה הם תחום לימודים מבוקש, המבטיח תעסוקה באחד מאפיקי התעסוקה הדינמיים והרווחיים כיום - שוק ההייטק.
לימודי הנדסה בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל - הטכניון ידוע כאחד המוסדות היוקרתיים ללימודי הנדסה בארץ. מהם תנאי הקבלה להנדסה בטכניון ומה שכר הלימוד?
לימודי הנדסה באוניברסיטה העברית בירושלים - העברית היא האוניברסיטה הראשונה בארץ, וככזו מחזיקה פקולטה מקצועית ואיכותית בתחום ההנדסה. מה ניתן ללמוד במסגרת תואר בהנדסה בעברית? קראו בכתבה.
לומדים בבירת הנגב - הנדסה באוניברסיטת בן גוריון - כל המידע על כל המוסדות בהם נלמדת הנדסה בישראל! קראו על לימודי הנדסה באוניברסיטת בן גוריון.
מכללת אפקה - המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב - קראו על מסלולי לימודים לתואר בהנדסה, תנאי קבלה ושכר לימוד במכללת אפקה שבתל אביב.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור