x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

לימודי הנדסת פלסטיקה וחומרים סינטטיים

תאריך: 07/06/2010 15:01   מחבר: מערכת האתר

הפלסטיק הוא אחד המוצרים הנצרכים והחשובים בחברה המודרנית. הוא מהווה מרכיב חשוב כמעט אורחות חיינו, החל מתחומי הצריכה היומיומית, דרך מחשבים והייטק, מכונות התעשייה, תחום החלל ועד רפואה.

הנדסת פלסטיקה ובוגריה הם אלו האחראים על שילובו של המוצר החשוב הזה בכל התחומים שהוזכרו, כלומר מטרתה של הנדסת הפלסטיקה היא פיתוח שיטות ותהליכים לשילוב הפלסטיק והשימוש בו בתחומי החיים.

הנדסת הפלסטיקה כוללת דיסציפלינות השלובות זו בזו ולכן בוגרי התואר משתלבים במהלך הקריירה בתחומים עשייה שונים ומגוונים.

לימודים בתחום הנדסת פלסטיקה

ההכשרה של מהנדס פלסטיקה מתמקדת בהכשרת המהנדס עם ההתמודדות ביצורו, שילובו ושיווקו של הפלסטיק או המוצר הסינטטי.

אורכו של התואר בהנדסת פלסטיקה הוא כארבע שנים, במהלכם התמקצע הסטודנט מלבד בקורסי יסוד בהנדסה (פיזיקה, מתמטיקה כימיה וכו') גם בתחומים יחודיים כגון מחקר ופיתוח של חומרים פלסטיים, היכרות עם החומרים השונים, יצור ושיווק של מוצרי פלסטיקה, שיטות יצור, עיבוד ומחזור החומרים הסינטטיים ועוד.

קורסים נוספים יעסקו בהכשרת יסוד בתחומים שונים ושילובו של מוצר הפלסטיק בהם כגון מכונות, רפואה, תעופה, שיווק וכלכלה.

מסלולי הלימוד והמוסדות        

מסלולי הלימוד המוצעים בתחום מאפשרים לבחור בין שלושה מסלולי התמחות: פלסטיקה בדגש על לימודי הנדסת תוכנה ומחשבים, לימודי הנדסה בתחום הפלסטיקה בתעשייה והמסחר והנדסת פלסטיקה בתכום המכונות והיצור.

מומלץ להשקיע זמן ומחשבה בבחירת ההתמחות, שכן מלבד הקורסים השונים בין ההתמחויות, הבחירה בתחום ההתמחות תשפיע ככל הנראה על מקום העבודה העתידי ועל המשך הקריירה כמהנדס פסלסטיקה.

כמו כן, קיימת אפשרות להתמחות כהנדסאי פלסטיק, כאשר אורכה של הכשרה זו היא שנתיים. 
      
את התואר מציעים כמעט כל האוניברסיטאות, וביניהן אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון והטכניון, אך גם מכללות רבות מציעות את המסלול להנדסת פלסטיקה.

המכללות המציעות את הלימודים להנדסת פלסטיקה מחזיקות ביתרון נוסף, שכן רובן מכוונות את לימודיהן אל תוך עולם התעשייה והמסחר ולעיתים אף דואגות לחשוף את הסטודנט לעולם התעשייה עוד במהלך הלימודים.

אפשרות זו הינה יתרון אדיר למי שמעוניין להתמחות בהנדסת פלסטיקה, שכן עולם התעשייה והעסקים הינו אחד התחומים העיקריים של המהנדס הצעיר בבואו להשתלב במעגל העבודה. 

השתלבות במעגל העבודה לאחר סיום הלימודים

עם סיום לימודיו בהנדסת פלסטיקה ובהתאם למסלול ההתמחות אותו בחר, המהנדס הצעיר יוכל להשתלב בתחומים שונים ומגוונים. כך, יוכל למצוא את עצמו המהנדס הצעיר בחברות הפלסטיק והגומי, כשהוא שוקד על פיתוח מוצרים סינטטיים חדשים, שיפור חוזקם, גמישותם או עלות יצורם.

תחום נוסף הוא שילובו בתחומים בהם הפלסטיק הוא מרכיב חשוב והכרחי, כך לדוגמה חברות המתמחות בפיתוח מוצרים רפואיים, חקלאיים ומכונות יצור מחזיקים מהנדסי פלסטיק האחראים על שילוב ופיתוח רכיבים סינטטיים המתאימים לדרישותיהם.    

תעשיית הפלסטיקה והמוצרים הסינטטיים מהווה כיום את אחד מהיסודות החשובים וההכרחיים בכל תחום.

ענף המבקש להמשיך להתקדם ולהתפתח טכנולוגית חייב להסתמך על המוצר הפלסטי והסינטטי, וכפועל יוצא מכך הוא משלב בתוכו את מהנדסי הפלסטיקה, אשר אמונים על פיתוח ועיצוב המוצר הנדרש ובסופו של דבר על התקדמותו של הענף.  

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
לימודי הנדסה - לקראת תואר שני כמהנדס - תואר שני בלימודי הנדסה הוא אפשרות מצויינת להעמיק את הידע האקדמי ולשפר את המיצוב המקצועי בחברה. קראו עוד על לימודים לתואר מתקדם.
לימודי הנדסה בשנקר - יד ביד עם התעשייה - בית הספר להנדסה של שנקר מציע תואר ראשון בהנדסה בחמישה מסלולי לימוד שונים. קראו על המוסד, המסלולים ותנאי הקבלה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור