x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

לימודי הנדסת מזון - מקצוע שמעורר תיאבון

תאריך: 07/06/2010 13:17   מחבר: מערכת האתר

תהיתם פעם איך העגבנייה במקרר נשארת טרייה כול כך הרבה זמן? או למה הפרות בישראל מייצרות יותר חלב ובהפרש ניכר מיתר הפרות בעולם?

מסתבר כי התשובה פשוטה - הנדסת מזון. מדובר כנראה באחד התחומים החשובים ובעלי ההתפתחות המהירה ביותר בשנים האחרונות, אשר עונה על הצורך בפיתוח מזון איכותי יותר, זול יותר, כמו גם הצורך לשפר את התפוקה המתקבלת מין הגידולים החקלאיים השונים.

תפקידם של בוגרי לימודי הנדסה המתמחים במזון הוא לפתור בעיות מעולם המזון ולפתח דרכים חדשות בגידולו, עיבודו או שמירתו ואף בבריאותו.

מהנדסי מזון ימצאו את עצמם בתוך העולם התעשייתי, כשהם אמונים על פיתוחים והמצאות שבסופו של יום ישפרו את כל תחום המזון. במילים אחרות, מטרתו של מהנדס המזון היא להגדיל את גרף הרווחיות של מקום עבודתו, תוך שהוא משתמש בידע שרכש בכדי לייצר מזון טוב יותר.

מסלול הלימודים לתואר וההכשרה

הסטודנטים בתחום הנדסת המזון ירכשו ידע רחב בכל תחומי ההנדסה היסודית, ובניהם פיזיקה, מתמטיקה וכימיה, כשבהמשך יוכשרו הסטודנטים גם בתחומים חשובים וחופפים לתחום הנדסת המזון, כמו לימודי ביוכימיה או לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה.

בנוסף, יוכשרו הסטודנטים גם בתחום המזון עצמו, בין אם מדובר בבחישת מזון, בקרת איכות, מדעי האדמה, טכנולוגיות מזון וקורסים אחרים.

ההתמחויות האפשריות בתואר

אורכו של התואר בהנדסת מזון הוא ארבע שנים, כאשר ברוב מוסדות הלימוד בארץ קיימים שני מסלולי התמחות עיקריים - התמחות בביוטכנולוגיה ומדעי המזון, או התמחות בביוכימיה ומדעי המזון.

בוגרי ההתמחות בביוטכנולוגיה יתמקצעו על פיתוח וייצור מזון איכותי יותר, בריא יותר או זול יותר (הכל בהתאם למטרות של מקום העבודה העתידי שלהם).

ההכשרה בהתמחות בביוכימיה ומדעי המזון תהא בדגש על המזון עצמו, כלומר מה אפשר לעשות עם המזון, איך אפשר להפוך את המזון לעמיד יותר, איך אפשר לשווק אותו או לארוז אותו מבלי לפגוע בטעמו או טריותו.

מוסדות הלימוד

בין האוניברסיטאות ומוסדות הלימוד המציעות את התואר, נמצאים האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון, אך כיום ניתן גם ללמוד את התואר במגוון מכללות הפרוסות ברחבי הארץ כגון תל חי, אורט ברואודה בכרמיאל ועוד.

אפשרויות תעסוקה

האפשרויות שעומדות בפני בוגרי התואר הם מגוונות ושונות, אך המשותף להם היא מטרה אחת -  להפוך את תחום המזון לטוב ויעיל יותר.

כך לדוגמה, חברות המזון הגדולות מחזיקות מחלקות פיתוח מזון גדולות, בתקווה למצוא שיטות שימור זולות יותר או בריאות יותר.

חברות מחקר רבות מבססות את עבודתם בעיקר על מהנדסי מזון וביוטכנולוגיה, בניסיון לייעל את התפוקה המתקבלת בגידולי חקלאות או בניסיון לפתח את הפרי המושלם.

גם ארגוני חקלאים מוסדיים רבים או משרד החקלאות מבקשים להגיע לאותן התוצאות, כך שקיימות אפשרויות רבות לפיתוח הקריירה, ולבוגר התואר קיימת בחירה שיכולה להתאים גם לשיקוליו המקצועיים והכלכליים.

המזון שמגיע אלינו לצלחת כבר מזמן חוצה גבולות ויבשות, והצורך במציאת פיתרונות והמצאות לשיפור חוזקו, עמידותו או שיפור שימורו מעולם לא היו נדרשות יותר.

חברות מזון רבות תולות את יהבם במהנדסי המזון, שימצאו את הדרכים לעשות זאת מבלי לפגוע בטיבו או בטעמו, ואולי אף תוך כדי שיפור הטעם והבריאות. 

מדובר בתחום מהמעניינים והמאתגרים שקיימים היום בשוק, המאפשרים לשלב הנאה בפיתוח מוצרים חדשים וטובים לקראת עולם טוב ובריא יותר.

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
לימודי הנדסת פלסטיקה וחומרים סינטטיים - בזכות מהנדסים שלמדו הנדסת פלסטיקה יש לנו כיום בקבוקי מים, טלפונים ושורה ארוכה של מוצרים סינטתיים יעילים. קראו על תחום לימודים מרתק זה בכתבה.
לימודי הנדסה - לקראת תואר שני כמהנדס - תואר שני בלימודי הנדסה הוא אפשרות מצויינת להעמיק את הידע האקדמי ולשפר את המיצוב המקצועי בחברה. קראו עוד על לימודים לתואר מתקדם.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור